Poznaj nasze strategie i naucz się jak:

  • Wybierać najlepszy sposób jedzenia dla swoich celów i preferencji.
    Wybierać najlepszy sposób jedzenia dla swoich celów i preferencji.
  • Trzymać się wybranej strategii jedzenia, nawet gdy sprawy stają się trudne.
    Trzymać się wybranej strategii jedzenia, nawet gdy sprawy stają się trudne.
  • Zorganizować swój program ćwiczeń, aby uzyskać najlepsze wyniki.
    Zorganizować swój program ćwiczeń, aby uzyskać najlepsze wyniki.
  • Zachować spójność, nawet jeśli jesteś zajęta/y, chora/y lub niezmotywowana/y.
    Zachować spójność, nawet jeśli jesteś zajęta/y, chora/y lub niezmotywowana/y.
  • Nauczyć się zarządzania snem i stresem.
    Nauczyć się zarządzania snem i stresem.
  • Wiedzieć więcej i rozumieć dzięki najnowszym badaniom i światowym trendom.
    Wiedzieć więcej i rozumieć dzięki najnowszym badaniom i światowym trendom.

zobacz jakie to proste

Najnowsze artykuły

  • 12 kwietnia 2021

    Flora bakteryjna

    Dowiedz się dlaczego liczenie Kalorii jest nieprecyzyjne. Ludzki układ pokarmowy jest zasiedlony w większości dwiema grupami bakterii: Firmicutes i Bacteroidetes. W mniejszym stopniu występują także Acinteobacteria, Fusobacteria i Cyanobacteria jako część flory mikrobiologicznej układu pokarmowego. ZAPRASZAMY NA KOLEJNĄ CZĘŚĆ JUŻ WKRÓTCE! Podaj dalej! Spodobał Ci się wpis? – udostępnij go na swoim facebooku lub instagramie. A co Ty o tym sądzisz?

  • 10 kwietnia 2021

    Sposoby przygotowywania, a kaloryczność

    Dowiedz się dlaczego liczenie Kalorii jest nieprecyzyjne. Wielkim odkryciem gatunku ludzkiego było gotowanie i pieczenie, które na przestrzeni wieków spowodowały zmiany w naszej fizjologii, anatomii, psychologii i ekologii. Jedną z  poprzez skrócenie długości jelita. Taka specjalizacja w związku z rozwojem naszego mózgu pozwoliła przyswajać więcej energii (szczególnie dla pracy mózgu!), zaoszczędzić czas potrzebny na zdobywanie

  • 8 kwietnia 2021

    Absorpcja kalorii

    Dowiedz się dlaczego liczenie Kalorii jest nieprecyzyjne. Ogólnie przyjęte średnie dla makroskładników: 4 kcal na gram białka, 9 kcal na gram tłuszczu oraz 4 kcal na gram węglowodanów mają odzwierciedlać ilość energii, którą przyswajamy z jedzenia. Podane wartości są niższe lub wyższe niż te które występują w zjadanym przez nas pożywieniu, wynika to z uśrednionych

  • 6 kwietnia 2021

    Kaloria – a co to?

    Dowiedz się dlaczego liczenie Kalorii jest nieprecyzyjne. W 1896 r. Wilbur O. Atwater, twórca kalorii spożywczych, pobrał próbki produktów spożywczych zebranych na Światowych Targach Żywności i obliczył wartość kaloryczną każdego produktu za pomocą kalorymetrii bombowej. Kaloria to miara energii uzyskanej przez spalanie (czyli utlenianie) danego związku chemicznego. Zmierzona w ten sposób energia nazywana jest energią brutto.

  • 4 kwietnia 2021

    Nieprecyzyjne liczenie

    Współczesna dieta dla osób, które chcą zrzucić wagę opiera się głównie na kalkulacji ile dany produkt ma Kalorii i czy nie przekracza dziennego zapotrzebowania na energię danej osoby. Istnieje kilka powodów, które udowadniają, że liczenie „Kalorii spożytych i spalonych”, czyli bilansu energetycznego posiada poważne wady. Chcesz wiedzieć dlaczego tak jest? Zapraszamy do cyklu artykułów CZY

  • 29 marca 2021

    Mięso i węglowodany

    Wszystkie grupy produktów, niezależnie czy są pochodzenia zwierzęcego, czy roślinnego mają w swojej zawartości wszystkie makroskładniki do których należą białko, węglowodany i tłuszcze. Jak to możliwe, żeby mięso miało węglowodany, a owoce tłuszcze?  A jednak? W mięsie znajduje się glikogen, który tak jak w roślinach skrobia pełni funkcję energetyczną i należy do węglowodanów złożonych. A

  • 3 listopada 2020

    Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

    Na cześć Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania specjalne PROMOCJE na talerze „Plan 1” oraz Program Zmiany Nawyków” Jak Jesz?” – Zadania 3-6. Tylko do 9 listopada! NAWYKI ŻYWIENIOWE Z DZIECIŃSTWA MAJĄ WPŁYW NA STYL ŻYCIA I ODŻYWIANIA W ŻYCIU DOROSŁYM. Dzień ustanowiła w 2007 roku Komisja Europejska chcąc w ten sposób pomóc zmieniać nawyki żywieniowe

  • 2 września 2020

    Dzień dużego rozmiaru

    Na cześć dużego rozmiaru – duża zniżka na duży talerz obiadowy i podkładkę SPRAWDŹ! Tylko do 6 września! Wszystko co duże ma dzisiaj swój Dzień ! Krągłe figury, duże pośladki, puszyste  brzuchy, obfite uda – nasze ciała. Jeżeli jest nam z tym dobrze i akceptujemy taką formę siebie, to w porządku. Ale co jeżeli nie?

  • 5 sierpnia 2020

    Dzień Musztardy

    Na cześć musztardy 15% zniżki na zestaw talerzy Plan 1 „POPRAWA TRAWIENIA” – tylko do 9 sierpnia! Musztarda jest gęstym sosem powstałym z połączenia gorczycy i octu. Jej początki sięgają ponad dwa tysiące lat wstecz. Jej właściwości zdrowotne znali już starożytni Rzymianie, Grecy oraz Sumerowie.  Na dworach królewskich była obowiązkowym daniem. Początkowo spożywano ją ze

  • 3 sierpnia 2020

    Zmieniaj nawyk krok po kroku

    Niektórzy mówią, że ćwiczenia mogą pomóc w radzeniu sobie z depresją. Oczywiście warto spróbować teorii. Ale kiedy masz depresję, trudno jest mieć motywację. Psia kość! samo wstawanie z łóżka jest czasem zwycięstwem! ⁣⁣ Ale oto jedna prosta, a zarazem skuteczna strategia, którą możesz spróbować wprowadzić w życie: zrób to krok po kroku, a osiągniesz swój

Skontaktuj się z nami