Plan działania 2
PLAN 2: DLA LEPSZEGO TRAWIENIA
Plan „dla lepszego trawienia” ma za zadanie polepszyć trawienie i uporządkować sposób jedzenia poprzez dostosowanie posiłków do pory dnia. Zmiany dotyczą głównie łączenia składników żywieniowych na śniadanie i kolację. Talerze są dedykowane odpowiednim posiłkom.
Zdecyduj ile posiłków spożywasz:
- TRZY POSIŁKI: śniadanie, obiad, kolacja
- CZTERY POSIŁKI: śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja
- PIĘĆ POSIŁKÓW: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja
WSKAZANE TALERZE (opis talerzy Poziom 1 zadanie 1):
- Śniadanie – talerz „śniadanie” lub głęboki lub miseczka
- Obiad – talerz „obiad” lub głęboki
- Kolacja – talerz „kolacja” lub głęboki
- Przekąski – miseczka lub talerz głęboki

talerz „śniadanie”

talerz „obiad”

talerz „kolacja”

TALERZ GŁĘBOKI
WYMIENNIE KAŻDY POSIŁEK

MISECZKA NA
ŚNIADANIE, DESER,OWOCE

PODKŁADKA POD TALERZE
niezbędna pomoc, porządkuje grupy pokarmów.