Plan działania 2

WRÓĆ

PLAN 2:  DLA LEPSZEGO TRAWIENIA

Plan „dla lepszego trawienia”  ma za zadanie polepszyć trawienie i uporządkować sposób jedzenia poprzez dostosowanie posiłków do pory dnia. Zmiany dotyczą głównie łączenia składników żywieniowych na śniadanie i kolację. Talerze są dedykowane odpowiednim posiłkom.

Zdecyduj ile posiłków spożywasz:

  1. TRZY POSIŁKI: śniadanie, obiad, kolacja
  2. CZTERY POSIŁKI: śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja
  3. PIĘĆ POSIŁKÓW: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja

WSKAZANE TALERZE (opis talerzy Poziom 1 zadanie 1):

  1. Śniadanie – talerz „śniadanie” lub głęboki lub miseczka
  2. Obiad – talerz „obiad” lub głęboki
  3. Kolacja – talerz „kolacja” lub głęboki
  4. Przekąski – miseczka lub talerz głęboki

talerz „śniadanie”

talerz „obiad”

talerz „kolacja”

TALERZ GŁĘBOKI

WYMIENNIE KAŻDY POSIŁEK

MISECZKA NA

ŚNIADANIE, DESER,OWOCE

PODKŁADKA POD TALERZE

niezbędna pomoc, porządkuje grupy pokarmów.