Plan działania 1
PLAN 1: DLA POPRAWIENIA TRAWIENIA
Plan ”dla poprawienia trawienia” jest skierowany do osób, które jedzą w tradycyjny polski sposób: dużo mięsa, najczęściej ziemniaki, chleb w postaci kanapek z wędliną i/lub serem, warzywa: najczęściej pomidory i ogórki, używają rafinowanej żywności takiej jak: cukier, mąka, skrobie; gotowych produktów mrożonych, w słoikach lub puszkach itp. Talerze dietetyczne uporządkują wielkość i proporcje makroskładników przy zachowaniu dotychczasowego sposobu łączenia w jednym posiłku: białek, węglowodanów (skrobia), tłuszczy oraz wprowadzą więcej warzyw dla lepszego trawienia.
WSKAZANE TALERZE:
- Śniadanie – talerz „obiad” lub głęboki lub miseczka
- Obiad – talerz „obiad” lub głęboki
- Kolacja – talerz „obiad” lub głęboki
- Przekąski – miseczka lub głęboki

Talerz płytki „Obiad”

Talerz głęboki

Miseczka
PODKŁADKA POD TALERZE

Podkładka pod talerze to niezbędna pomoc, porządkuje grupy pokarmów oraz na odwrocie uczy mierzyć jedzenie według „własnej miary”.
PLAN 1 „POPRAWA TRAWIENIA” ZESTAW TALERZOWY
Polska porcelana z nadrukiem nadaje się do zmywarki.
w skład zestawu wchodzi: