W ZWIĄZKU Z TYM JEST INNA PRZYSWAJALNOŚĆ ENERGII I SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH.

Dowiedz się dlaczego liczenie Kalorii jest nieprecyzyjne.

W zestawieniu z żywnością przemysłową warzywa i owoce ekologiczne zawierają średnio znacznie więcej suchej masy, składników bioaktywnych, błonnika, wartościowego białka, minerałów i witamin. Natomiast mięso ekologiczne ma wyższą całkowitą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wartościowego białka, ekologiczne mleko zawiera wyższy poziom kwasów tłuszczowych omega-3, a także charakteryzuje się korzystnym stosunkiem kwasów omega-3 do omega-6 oraz wyższą zawartością białek. To wszystko składa się na lepszą przyswajalność składników, lepsze odżywianie organizmu, powodując mniejsze uczucie głodu. W związku z większą zawartością błonnika i suchej masy (rośliny) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych i wartościowego białka (mięso) przyswajalność w porównaniu z tym samym przemysłowym produktem będzie inna  w porównaniu ze średnią kalkulacji w tabelach kaloryczności.

ZAPRASZAMY NA KOLEJNĄ CZĘŚĆ JUŻ WKRÓTCE!

Podaj dalej!

Spodobał Ci się wpis? – udostępnij go na swoim facebooku lub instagramie.

A co Ty o tym sądzisz? Jakie przeświadczenia kształtują Twoje życie? – Proszę podziel się nimi w komentarzu

← Powrót

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.